Het Verpleegkundig College Hartfalen | Postillion Hotels

datum: donderdag 14 september 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Het Verpleegkundig College Hartfalen | Postillion Hotels

Om te beginnen een paar cijfers: Nederland telt ruim 140.000 mensen met hartfalen. Jaarlijks komen er ruim 26.000 bij en overlijden er ruim 7.000 mensen aan deze vooralsnog ongeneeslijke aandoening. Een groot deel (86%) van de patiënten met hartfalen is ouder dan 65 jaar en heeft naast hartfalen nog andere aandoeningen.

Dat maakt dat je in je werk als verpleegkundige niet alleen op de afdeling/poli cardiologie te maken krijgt met patiënten met hartfalen. Vandaar dit breed opgezette Verpleegkundig College Hartfalen.

In een aantal plenaire sessies bespreken we de hoofdpunten van hartfalen: wat is het, wat zijn de belangrijkste oorzaken, hoe is het beloop, welke diagnostiek moet er gebeuren, welke behandelingen zijn mogelijk? Ook is er een gezamenlijke slotsessie over de rol die palliatieve hartfalenzorg kan spelen in het optimaliseren van de kwaliteit van leven van de patiënt. Daarnaast maak je naar eigen behoefte en/of voorkeur een gerichte keuze door 3 uit 5 thema’s te kiezen. Hierin is onder andere aandacht voor het omgaan met de multi-comorbiditeit bij veel patiënten met hartfalen, voor de SBARR-methode die de communicatie tussen zorgverleners kan verbeteren en voor cardiogenetica.

We sluiten het college af met een ‘hartfalen-quiz’ waarin je op een ontspannen manier test hoeveel je wijzer bent geworden.

Heel graag tot ziens op 14 september aanstaande.

bron: https://www.facebook.com/events/1449917171695778/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bunnik | 112 alarmeringen Bunnik | Goedkoop Tanken in Bunnik | Supermarkten in Bunnik | Weerbericht Bunnik