Drie branden in binnenstad, politie zoekt getuigen

woensdag 14 juni 2017

Utrecht - In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 juni ontstonden binnen korte tijd drie branden in de binnenstad van Utrecht. Twee geparkeerde motorfietsen en een opslagruimte werden getroffen door brand. De politie gaat uit van brandstichting en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met de branden.

Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie en melding dat er brand woedde in een opslagruimte achter een winkel aan de Sint Jacobsstraat. Agenten constateerden dat er hoge vlammen uit het pand sloegen en ontruimden een aantal naastgelegen woningen aan het Jan Meijenhofje. De brandweer kwam ter plaatse en begon met bluswerkzaamheden. Na circa tien minuten was de brand meester. Na luchten van de woningen konden de bewoners terug.

Kort na de brandmelding kwam een tweede melding binnen, van een brandende motorfiets in de Lange Lauwerstraat. De brandweer kwam snel ter plaatse maar kon niet meer voorkomen dat de motor geheel uitbrandde. Woensdagochtend meldde een motorbezitter dat zijn gestalde motor op de Jan Meijenstraat  die nacht ook in brand was gestoken.

De politie onderzoekt de drie zaken in samenhang met elkaar en gaat uit van brandstichting. Buurtonderzoek is inmiddels ingesteld en de tactische recherche is ook een onderzoek gestart. De forensische recherche doet sporenonderzoek. Met behulp van de politiehelikopter zijn overzichtsfoto’s van het gebied gemaakt.

De rechercheurs komen graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de branden. Heeft u informatie? Geeft dit dan door aan de politie via 0900 – 88 44, of via het digitale tipformulier onder dit bericht.

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bunnik | 112 alarmeringen Bunnik | Goedkoop Tanken in Bunnik | Supermarkten in Bunnik | Weerbericht Bunnik