Politie doet nog steeds onderzoek naar doorrijder na ernstige aanrijding

woensdag 9 augustus 2017

Utrecht - Op zondagavond 23 juli wordt een fietser aangereden door een automobilist, die er vervolgens vandoor gaat. Daar is op maandag 24 juli een nieuwsbericht op Politie.nl over geplaatst. De politie is nog steeds op zoek naar de doorrijder, die vermoedelijk in een zwarte Opel Corsa of een daar op gelijkende auto reed.

Die zondagavond 23 juli, rond 23.00 uur rijdt een automobilist met een beduidend hogere snelheid dan de toegestane 50 km/u over de Marnixlaan, komende uit de richting van de Amsterdamsestraatweg en gaande in de richting van de Einsteindreef. Op de rotonde Marnixlaan-Laan van Chartroise-Van Hoornekade botst hij tegen een overstekende fietser, die vermoedelijk vanaf de Laan van Chartroise via de fietsoversteekplaats de Marnixlaan wilde oversteken in de richting van de Van Hoornekade. De fietser, een 24-jarige man uit Utrecht, wordt enkele tientallen meters weggeslingerd. In plaats van het ernstig gewonde slachtoffer te hulp te komen, gaat de automobilist ervandoor in de richting van de Einsteindreef.

Direct komen meerdere passanten het slachtoffer te hulp. Hij wordt even later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar met meerdere botbreuken opgenomen.

Aanvankelijk leek het op basis van getuigenverklaringen om een Fiat Punto te gaan. Uit verder onderzoek is echter gebleken dat het vermoedelijk om een zwarte Opel Corsa of een daar op gelijkend model gaat. Bij de aanrijding moet die auto schade aan de voorzijde hebben opgelopen. Op de plaats van het ongeval bleven een rechter buitenspiegel en meerdere stukken glas, van vermoedelijk een koplamp, achter.

De politie is nog steeds druk met het onderzoek en hoopt dat mensen zich melden die na zondag 23 juli een zwarte Opel Corsa of een daar op gelijkend model hebben gezien, waarvan de rechter buitenspiegel ontbreekt en die aan de voorzijde schade heeft opgelopen, met onder andere een kapotte koplamp.

Getuigen kunnen contact opnemen met het algemene politienummer 0900-8844, de Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bunnik | 112 alarmeringen Bunnik | Goedkoop Tanken in Bunnik | Supermarkten in Bunnik | Weerbericht Bunnik